Taxatie ten behoeve van financiering

Bij het uitvoeren van een taxatie komt heel wat kijken. Uw VastgoedPro makelaar/taxateur controleert en beoordeelt zaken die van invloed zijn op de waarde van uw woning, zoals bijvoorbeeld:

  • De staat van onderhoud van de woning.
  • Inhoud en oppervlakte.
  • Kadastrale gegevens controleren en nagaan van de eigendomssituatie en eventuele rechten en plichten die zijn gekoppeld aan de woning en de grond (bijv. recht van overpad, erfpacht).
  • Milieuaspecten, zoals bodemverontreiniging.
  • Bijzonderheden aan de woning, zoals ligging, omgeving en functionele indeling.
  • Vraag en aanbodverhouding in de markt.
  • Bestemmingsplan

De taxateur legt zijn bevindingen vast in een taxatierapport voorzien van een onderbouwing. In de uitgebreide database kan de makelaar/taxateur voldoende referentieobjecten vinden die voor deze onderbouwing kan worden gebruikt.

Taxatie-instituut

Als extra zekerheid kan de makelaar/taxateur zijn taxatierapport laten controleren door een validatie-instituut. Bepaalde banken stellen een controle door een validatie-instituut verplicht. De meeste makelaar/taxateurs werken samen met het validatie instituut NWWI, Klik hier om uw NWWI taxatie aan te vragen.

Bij taxaties voor woningfinanciering welke door het NWWI worden gevalideerd wordt gewerkt met een modelrapport, zodat alle banken dezelfde informatie in het taxatierapport aantreffen bij de aanvraag van een hypotheek.

Goed gevoel

Met een Vastgoedpro-makelaar houdt u een goed gevoel over aan de taxatie. Mede dankzij de erecode en de permanente opleidingen van VastgoedPro wordt uw woning getaxeerd door een echte professional.

Wouter Damen Makelaar

Onze taxateur heeft ruim 30 jaar ervaring met het uitvoeren van taxaties in deze regio. Doordat wij aangesloten zijn bij de VastgoedPro, stichting VastgoedCert en het NWWI worden onze taxaties door alle financiële instanties geaccepteerd.

Bel ons gerust voor een vrijblijvende prijsopgave.

Laatste nieuws